La Regidoria d’Economia i Efecte Vila-real treballen de manera conjunta en la posada en marxa d’una pàgina web exclusiva per al Mercat Central, els comerciants de la qual han començat a rebre la formació necessària perquè els seus productes es puguen vendre en línia i arribar al client en temps rècord. El regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha explicat que «portem temps invertint en tot tipus d’accions per a dinamitzar el Mercat, amb cursos de cuina, fires i mercats en la contornada i campanyes, però ha arribat el moment de fer un salt qualitatiu i ajudar a fer que els comerços instal•lats en aquest recinte arriben a les cases dels veïns amb major facilitat». Per a això, s’ha creat una pàgina web que potenciarà la venda en línia «i que estarà al marge de la nova plataforma Vilatenda, que en breu funcionarà, ja que el Mercat Central té productes amb unes característiques pròpies i molt específiques que requereixen d’un espai de venda diferenciat». En aquest sentit, responsables d’Efecte Vila-real estan formant ja els venedors per a introduir-los en l’àmbit digital.
«Sabem del poder, cada vegada major, de les xarxes socials i d’internet, per això, en l’era digital cal estar al dia i per això posarem al seu abast totes les ferramentes necessàries perquè juguen amb igualtat d’oportunitats amb la competència”, indica Ochando. Per aquest motiu, els venedors aprenen des d’informàtica bàsica fins a nocions de venda en línia i presentació del producte i també compten amb un sistema de comandes i enviaments per a garantir la qualitat dels productes frescos.
«Els comerciants tindran un espai propi en el web del Mercat i un correu sincronitzat amb el telèfon mòbil, de manera que tot just reben una comanda, la podran preparar i enviar en les millors condicions i amb la major rapidesa possible, ja que els aliments necessiten d’un transport concret i específic per a la seua conservació en perfecte estat», explica. Així mateix, podran realitzar campanyes, accions i promocions pròpies i dirigides a diferents tipus de públic. Tal com recorda l’edil d’Economia, el Mercat Central ja fa enviaments a domicili tant a particulars com a negocis d’hostaleria, «encara que aquesta ferramenta ajudaria a potenciar el servei». Així mateix, amb la nova pàgina web es podrien fer entregues en un horari més ampli, de vesprada i fins i tot en cap de setmana, «així ajudaria que bars i restaurants es decantaren per proveir-se en el nostre mercat local».
La iniciativa serviria també per a «diversificar la clientela i arribar a persones que actualment no fan les seues compres en aquest recinte i, a més, posaria a l’abast de molts més clients potencials productes específics que no es troben en qualsevol comerç, i s’acostarien a un públic exigent que busca coses especials». L’objectiu és que el projecte puga estar en marxa a finals d’enguany i que, al llarg del temps, puga créixer i implementar canvis per a millorar l’experiència de compra entre els clients.

Fuente: El Mundo