La programació estable del Mercat Central impulsa els dissabtes 17 i 24 de març una nova activitat que, amb el nom de Mercatapa, sabors del mercat, acostarà el Mercat Central i els negocis hostalers de la zona als veïns, amb una proposta culinària de saboroses tapes, la recaptació de la qual es destinarà a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Vila-real.

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, i la dietista i nutricionista Sheila Llop, han presentat la iniciativa, que «suposa un pas més en la programació, que aporta no sols una col•laboració més directa i física entre el Mercat Central i els bars i les terrasses de Vila-real, sinó que també suposa sumar el valor afegit de la solidaritat a l’esdeveniment».

I és que, els que acudisquen al Mercat de 10.00 a 13.30 hores, podran triar entre tres tapes diferents per un preu de dos euros cada una, donatiu que es destinarà íntegrament a l’AECC. «Per a l’activitat comptarem amb les receptes saludables de Sheila Llop, amb els voluntaris de l’associació i amb els alumnes del mòdul d’hostaleria del programa T’Avalem, que ajudaran a elaborar les tapes amb productes del Mercat», apunta.

La principal novetat és que «ningú haurà de degustar les tapes de peu, sinó que podran emportar-se-les als establiments i terrasses d’El Gaucho, Món Orxata, Ca Esteve i Gastro café Alex y Eze, ubicats en la contornada, que col•laboren amb la iniciativa, de manera que també podran consumir begudes o altres productes, generant economia en aquests negocis i fomentant la participació de les famílies», assenyala Ochando.

En aquest sentit, Sheila Llop indica que l’objectiu és «acostar les famílies joves a fer la compra i disfrutar del Mercat Central, al mateix temps que es col•labora en una iniciativa solidària». Per a això, s’han programat activitats infantils a l’aula del Mercat per a permetre que «els xiquets estiguen atesos i disfruten d’activitats amb valor pedagògic, mentre ells passen un matí diferent disfrutant de la gastronomia».

Entre les propostes de què podran disfrutar els més menuts hi haurà jocs de construcció i cotxes, un taller de pintura relacionat amb la temàtica del Mercat –aliments diversos–, un altre taller amb material reciclat i dansa per a interrelacionar-se.

«Volem que els nostres veïns, a més de recuperar bons hàbits, col•laboren amb la investigació d’AECC», assenyala Llop, qui assegura que s’elaboraran 100 tapes en cada una de les dues sessions programades i anima a disfrutar de la «qualitat i la proximitat dels nostres negocis hostalers i del Mercat en Mercatapa».