Aquesta última setmana de juny. Aquesta és la previsió que maneja l’edil d’Economia, Xavier Ochando, perquè es pose en marxa la pàgina web del Mercat Central de Vila-real que, tot i que amb caràcter independent, estarà lligada a la plataforma Vilatenda, des d’on també es podrà accedir i efectuar les compres.

La iniciativa arrancarà transcorregut un any en el qual, tant des de la Regidoria d’Economia com des d’Efecte Vila-real −projecte lligat a la Fundació Caixa Rural−, s’ha incidit en la formació dels venedors d’aquest recinte comercial, amb la finalitat de familiaritzar-los amb les noves tecnologies i l’ús d’aquestes per a vendre el seu producte.

El principal objectiu d’aquesta acció és garantir el manteniment del Mercat Central mitjançant la fidelització dels clients actuals –majoritàriament, veïns de la zona centre, d’avançada edat− i també treballar perquè l’oferta arribe a altres col•lectius, especialment els joves i els professionals de l’hostaleria, no solament de Vila-real sinó també dels voltants.

«A través del web, els venedors del Mercat podran oferir els seus productes durant els 365 dies de l’any, la qual cosa pot obrir les portes al fet que persones no habituals de l’espai físic es llancen a comprar des d’aquesta plataforma», explica l’edil Ochando, que ha afegit que l’èxit de la iniciativa passarà perquè «no només s’ofereix qualitat sinó també preus competitius i articles diferenciats, amb un valor afegit, com són els de tipus gurmet».

En qualsevol cas, el màxim responsable de l’àrea d’Economia a l’Ajuntament de Vila-real assegura que la finalitat de tot el treball que s’ha dut a terme en els últims mesos, prèviament a l’obertura del web del Mercat Central, és que «estiga viu, de manera que cada lloc de venda especifique els productes que ofereix, els horaris d’atenció al client o la forma i els terminis en els quals se serviran les compres».

Per la seua part, des d’Efecte Vila-real, entitat que lidera al costat del consistori aquest tipus d’iniciatives per a mobilitzar el sector comercial de la ciutat cap a l’ús de les noves eines de venda en línia, destaquen que, amb el web que està a punt d’entrar en funcionament, «es pretén posar en relleu no solament la qualitat ja coneguda del producte que es dispensa al Mercat Central, sinó també el fet que els venedors porten les compres a casa, dins de l’horari que es facilitarà en el lloc web».

Fuente: Periódico Mediterraneo